סיור חברי מועדון איש הענבים ליקבים הגדולים בריברה דל דוארו

מסלול הטיול:

יום שני – 24 נובמבר, 2014
נפגש בצהריים בנתב"ג לטיסה ישירה למדריד, שם יחכה לנו הרכב הצמוד שילווה אותנו במהלך כל הסיור. במלון נערוך ארוחת ערב קלה שתכלול קאווה, גבינות ופירות טריים ונפרוש לחדרים לשנת לילה טובה לקראת הסיור המרתק שצפוי לנו למחרת.

יום שלישי – 25 נובמבר, 2014
נתחיל את הסיור בביקור ביקב גדול, וחדש יחסית, המקפיד על הפקת יינות בטכניקות מסורתיות בליווי וייעוץ צמוד של האונולוג 'Pascal Delbeck', שהוא גם הבעלים של ' 'Château Ausone המוערך מבורדו: יקב 'Abadia Retuerta'. משם נמשיך ליקב שנחשב לאחד מ"המטאורים" של השנים האחרונות בספרד- יקב Matarromera, הוא הסוד של המקומיים, יין מלא ועשיר מתובל בהרבה עץ. לאחר מכן נמשיך לארוחת צהריים קלה במסעדה בה תושבי המקום נוהגים לסעוד את ליבם. לאחר ארוחת הצהריים נבקר ביקב 'Arzuaga' מהחלוצים הראשונים באזור, שתוצרתם יצאה את הגבול של ריברה דל דוארו, ונחשב עד היום לאחד מיינות הדגל של האזור!
מתחת לכל עיירה באיזור חפורות מנהרות רבות, שבעבר הרחוק שימשו כמחסה למעבר בין הבתים, במהלך מלחמות ימי הביניים. כיום המנהרות הללו משמשות כמרתפי יין, האוצרים בחובם אוספי יין מרתקים. מסעדת 'Isilla' הוקמה לפני מאות שנים במרתף יין שכזה. לאחר סיור במרתף נשב לארוחת ערב שתכלול ירקות אורגנים בגידול עצמאי של המסעדה (במיוחד ארטישוק ואספרגוס לבן), לצד מאכלים מקומיים מסורתיים הכוללים בשר ציד.
יום רביעי – 26 נובמבר, 2014
בבוקר נבקר ביקב שמסמל יותר מכל את מהפכת האיכות של ריברה דל דוארו- יקב 'Pesquera' שהוקם בשנות ה-70' של המאה הקודמת ע"י 'Alejandro Fernandez' ומפיק יינות עוצמתיים, מבוססי זן הטמפרניליו. לאחר טעימה מרתקת מיינות היקב, נמשיך לביקור באחד היקבים המוערכים ביותר באזור: 'Alion' – מיזם מבית היוצר של 'Vega Sicilia' – היין זכה לשבחים רבים ברחבי העולם ונחשב לאחד מהפנינים של ספרד. לאחר ארוחת צהריים ספרדית קלאסית בטאפאס-בר מקומי ואיכותי נמשיך ליקב 'Dehesa de los Canonigos' שמפיק יין כבר מעל 200 שנה. בערב, לראשונה בסיור יתאפשר לנו לטייל מעט בעיירה ולנשום אווירה ספרדית.

יום חמישי – 27 נובמבר, 2014
תהליכי הייצור המרתקים של החביות הספרדיות יתגלו בביקור מרתק במפעל לייצור חביות. לאחר הביקור נמשיך לטעום קצת יין ולבקר באחד היקבים המוערכים ביותר בריברה דל דוארו, המייצר יין כבר קרוב ל 100 שנים. ארוחת הצהריים היום תתקיים במסעדה בשם 'winery' שמתמחה, איך לא, ביין. לאחר הארוחה נבקר ביקב שהוא יצירה ארכיטקטונית יפיפיה: 'Pago de Carraovejas' הממוקם ב 'Peñafiel', על צלע הגבעה בעיצוב שמקפיד על שילוב מושלם עם הסביבה הירוקה של הכרמים העוטפים את היקב, ובהרמוניה אקולוגית. לאחר התרעננות קצרה במלון נצא לארוחת ערב של פירות-ים במסעדה המתמחה ב Paella.

יום שישי– 28 נובמבר, 2014
מבית היוצר של קבוצת 'La Rioja Alta' מגיע יין הדגל של הקבוצה מריברה דל דוארו: 'ÁSTER'. היין מיוצר ביקב יעודי שהוקם בכפר הקטן, 'Anguix' המונה כיום 142 תושבים, בטכניקה בלתי מתפשרת וזוכה לשבחים רבים בקרב מבקרי יין וחובבי יין ברחבי העולם. לאחר טעימה מרתקת נמשיך לביקור ביקב המשפחתי 'Alonso Yerro' המשלב טכניקות וידע צרפתיים (בדגש על סגנון בורדו) ומסורת ספרדית. מכיוון שבערב מצפה לנו ארוחת סיכום עשירה, נאכל ארוחת צהריים קלילה וטעימה, במעדנייה מסורתית בליווי כוס יין מרענן. לאחר מכן נמשיך לביקור בליבו של איזור ריברה דל דוארו ביקב 'Tarsus' שנראה (ולא במקרה) כמו שאטו צרפתי. לאחר התרעננות בבית המלון נצא לארוחת ערב עשירה ומיוחדת בה נחגוג את הערב האחרון לסיורנו.

יום שבת – 29 נובמבר, 2014
"הגראנד פינאלה" של הסיור יתמקד בשני יקבים:
יקב 'Torremilanos' – היקב השני בגילו בריברה דל דוארו הוקם ב 1903 וכאשר החלה ה"בהלה לריברה דל דוארו" בשנות ה 80' של המאה הקודמת, הוא היה אחראי לכ 75% מהיינות שנמכרו באותה תקופה מהאזור! הכרמים הותיקות של היקב (שמגיעות לעיתים ל 150 שנים!!), לצד האחוזה רחבת הידיים, שמאכסנת גם מלון קטן, ובעיקר האירוח הלבבי של המשפחה המיוחדת המנהלת את היקב מבטיח ביקור שלא ישכח! 'Dominio de Pingus' – היקב הנחשב על ידי רבים למתחרה לגיטימי על תואר היקב המוביל של ספרד, אינו מרבה לארח מבקרים מרחבי העולם. זו הזדמנות חד פעמית לביקור ביקב המיוחד הזה. היין מיוצר בשיטה הביו-דינאמית, בכמויות קטנות מאוד ויינותיו זכו כבר למעמד של "יינות קאלט" ולשבחים ממבקרי היין החשובים בעולם.
לאחר הסיורים ביקבים וארוחת צהריים קלה נצא חזרה לכיוון שדה התעופה שבמדריד לטיסה ישירה חזרה לישראל.

מה כולל:
• ערב היכרות, הדרכה וטעימות של יינות ריברה דל דוארו בבית איש הענבים ביפו.
• טיסות: תל אביב-מדריד הלוך חזור (טיסה סדירה).
• מיניבוס יוקרתי עם נהג צמוד.
• לינה במלון מפואר.
• ארוחת בוקר בכל יום.
• 8 ארוחות צהריים \ ערב
• תאום וכניסה לכל היקבים ברמת VIP.
• טעימות על ציר הזמן, טעימות חבית.
• מקסימום משתתפים בקבוצה: 16.
• 2 מלווים מקצועיים – דוברי עברית, אנגלית וספרדית.
• מחיר: 2,950 אירו ליחיד בחדר זוגי*.
• ניתן לשדרג חדרים במלון לפי דרישה.(* תוספת 250 יורו לתפוסת יחיד בחדר זוגי).
לידיעתכם: ייתכנו שינויים במחיר עקב שינויים בהיטלי הדלק והביטחון אשר מתקבלים מעת לעת מחברות התעופה.

הערות:
• ניתן לקזז ממחיר הסיור את כרטיס הטיסה, לנרשמים אשר יש ברשותם כרטיסי חינם, נקודות, מיילים, או שדרוג מכל סוג. במקרה ויקוזז מחיר הטיסה (600$), אחריות להגעה לריברה דל דוארו וההגעה למלון ע"י המשתתף.
• לא כלולים במחיר סעיפים אשר אינם ברשימת 'מה כולל'.
• ביטוחים אישיים שונים באחריות כל משתתף בנפרד.
• הגעה עצמית לנתב"ג.
• ההרשמה ושריון מקום באמצעות טופס הרשמה ותשלום מקדמה בסך 650 יורו למשתתף.
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה ואו פנייה גם בטלפון.

איש קשר:
גיא הרן
טל' 03-5180533
054-3389244
guy@grape-man.com
איש הענבים – מחלקת תיירות יין